Meer zwemplezier in chloorvrij water

Goed zwemwater is gefilterd en gedesinfecteerd, met als resultaat kristalhelder water dat bacterievrij is. Om dit te bereiken dient er dus te worden gefilterd en ook moet aan het water frequent chloor worden toegevoegd, in meer of mindere mate.
De toepassing van chloor brengt wel enkele nadelen met zich mee, zoals geïrriteerde ogen , ademhaling- en huidproblemen. Gelukkig zijn er ook andere, chloorarme, oplossingen die voor desinfectie zorgen en tegelijk minder schadelijk zijn voor het milieu.

Chloorarm desinfecteren

Hieronder leest u welke succesvolle, alternatieve behandelmethoden er momenteel ook zijn.

Desinfectie met Ozonator

Ozon is een gas dat voor snelle oxidatie zorgt en daarmee een sterk bacteriedodende en desinfecterende werking heeft. De Ozonator, die wordt gevormd door een onverslijtbare elektrode, maakt ozon uit zuurstof. Door de constante afgifte van ozon wordt het water
doorlopend gedesinfecteerd. Tegelijk wordt de algengroei in het zwembad sterk teruggedrongen.

Desinfectie met UV

Met UV-licht kan het zwemwater op efficiënte en veilige wijze worden gedesinfecteerd.
Een zwembadpomp voert het water door de UV-apparatuur. Bacteriën, algen en micro-organismen worden door het UV-licht (Philips lamp) uitgeschakeld. Ook wordt gebonden chloor afgebroken. Daarmee kan het gebruik van chloor tot wel 75% worden gereduceerd.
Desinfectie met UV is een betrouwbare en milieuvriendelijke methode.

Desinfectie met Hydroxypure

Hydroxypure is de nieuwste methode, die 100% chloorvrij kan worden ingezet. Dit systeem werkt namelijk met ozon-injecties. De ozon gaat een verbinding aan met de in het water aanwezige waterstofperoxide. Dit is overigens een andere stof dan de peroxide die voor haarkleuringen wordt gebruikt. De Hydroxypure werkt in combinatie met een zwembadfilter en kan in zowel nieuwe als bestaande zwembaden worden geïnstalleerd. De Hydroxypure wordt binnen afzienbare tijd leverbaar.