Starline| Roosen Zwembaden | Officiële Starline Dealer
Officiële dealer Starline Zwembaden
30 maart 2015
Zwembad aanleggen| Roosen Zwembaden | Officiële Starline Dealer
De aanleg van een Starline Zwembad…
9 juli 2015
Zwembad aanleggen| Roosen Zwembaden | Officiële Starline Dealer

Waarop te letten bij de aanleg van een zwembad in uw tuin . . .

De meeste nieuwe zwembaden in de tuin worden in het voorjaar gerealiseerd. Als u ook een zwembad in uw tuin wenst, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.

U kunt kiezen uit een vinylester zwembad van bijvoorbeeld Starline of juist een speciaal ontworpen, bouwkundig zwembad. Een Starline zwembad wordt volledig in de fabriek gemaakt, inclusief ingebouwde zwembadafdekking.
Zwembad aanleggen onderdelen        Zwembad aanleggen onderdelen

Dat heeft als voordeel dat de bouwtijd van het zwembad veel korter is. Verder is dit type zwembad hoogwaardig, glad afgewerkt, wat voor minder onderhoud zorgt.

Een bouwkundig zwembad heeft weer als voordeel dat u vrij bent in de maatvoering en de inrichting ervan. Na het uitgraven wordt er een betonvloer gestort, waarop het bouwkundig zwembad wordt gemetseld. Nadat de muren zijn opgebouwd, worden deze aan de binnenzijde glad afgewerkt met een stuclaag. Vervolgens wordt er aan de binnenzijde een bescherm-viltlaag met scheidingsvlies aangebracht. Als dit is gebeurd, wordt de gewapende zwembadfolie bevestigd. De inbouwdelen, zoals onderwaterverlichting, jetstream, skimmers en inspuiters, kunnen daarna worden gemonteerd. Vervolgens wordt het bad met leidingwater gevuld. Zodra het bad vol is kan het roldeck worden aangebracht.

Bronnering of bronbemaling

Het kan zijn dat het grondwater op uw locatie te hoog staat. In dat geval wordt er tijdelijk een bronnering geplaatst om het grondwater tijdelijk te doen laten zakken.

Positie van het zwembad in de tuin

Het beste kunt u een plaats kiezen waar gedurende de dag de zon het beste bij kan. Verder kunt u de inrichting en vormgeving van het zwembad mooi laten aansluiten op uw huis en tuin, zodat het één mooi geheel wordt. Roosen Zwembaden kan ervoor zorgen dat er een inspirerend tuinontwerp in 3D wordt gemaakt, zodat u kunt zien en beleven hoe uw nieuwe 'wellnesstuin' eruit komt te zien.

Zwembad aanleggen positie  

Technische installatie

Een zwembad heeft natuurlijk een professionele filterinstallatie en waterbehandeling nodig. U kunt tegenwoordig kiezen uit zeer energiezuinige modellen. Dit kan een besparing van honderden euro’s opleveren, en dus is het belangrijk om hier op te letten.

Wanneer u meer informatie en/of advies wenst, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Of stuur ons een e-mail. Roosen Zwembaden is leverancier van de bekende Starline zwembaden. Maar ook voor bouwkundige zwembaden, inclusief alle benodigde techniek, bent u bij ons op het juiste adres.

Bel 0162 - 323 515 of mail naar info@roosenzwembaden.nl