Waterbehandeling

Wilt u uw zwembad desinfecteren? Chemicaliën zoals chloor hebben zich al bewezen. Maar ook met ionisator, ozonator, ultraviolet licht, of zout-elektrolyse doodt u op efficiënte wijze schadelijke organismen (bacteriën en algen). Roosen Zwembaden adviseert u graag over de diverse vormen van desinfecteren. Lees hieronder verder.

Chemicaliën

Het zwembadwater moet met regelmaat worden gedesinfecteerd. Vaak wordt daar chloor voor gebruikt. Dan dient eerst de pH-waarde of zuurtegraad van het water met een zwemwatertest te worden gemeten. De ideale waarde ligt tussen 7,0 en 7,4 pH. U kunt pH Min of pH Plus gebruiken om de pH-waarde te verlagen of te verhogen.

Ultraviolet licht (UVc)

Bacteriën, algen en andere micro-organismen in uw zwembadwater kunnen effectief met ultraviolet licht worden gedood. Deze behandelmethode wordt steeds vaker ingezet om chloorvrij en chloorarm te kunnen zwemmen.

Ozonator of ionisator

Zuurstof uit ozon wordt door een ozonator gevormd. En ozon doodt schadelijke organismen en desinfecteert uw zwembadwater. Tevens vermindert Ozon de groei van algen in uw zwembad. Het gebruik van chloor in uw zwembadwater kan hierdoor worden geminiseerd. Een ionisator gebruikt koper- en zilverionen voor uw zwembad desinfectie.

Zout

Met elektrolyse wordt zout in uw zwemwater omgezet in vrij chloor. Dan hoeft u niet meer met chloor te werken. Daardoor heeft u minder last van prikkende ogen of een jeukende huid. Zout werkt echter agressief in op metalen onderdelen in het zwembad. Het vermindert de levensduur van diverse onderdelen. Als u zout wilt gaan gebruiken vraag ons dan naar de beste oplossing voor uw zwembad.

Let op de watertemperatuur

Controleer tijdens de zwembaddesinfectie altijd de watertemperatuur en ook de luchtvochtigheid. Wanneer de temperatuur te hoog is, stijgt ook de relatieve luchtvochtigheid. En dat beïnvloedt de effectiviteit van de desinfectie.

Als u meer informatie wenst over de juiste vorm van desinfectie, neem dan gerust contact op met Roosen Zwembaden voor een professioneel advies.