Chloorvrij zwemmen| Roosen Zwembaden | Officiële Starline Dealer
Chloorvrij Zwemmen
30 juli 2015
Zwembadonderhoud - Roosen Zwembaden | Officiële Starline Dealer
Het hele seizoen genieten van uw privé zwembad? Zo houdt u het in topconditie…
24 mei 2016
Romana Line| Roosen Zwembaden | Officiële Starline Dealer

Wilt u een privé zwembad aanleggen? Hiermee moet u rekening houden:

Bij de aanleg van een privé zwembad komt meer kijken dan alleen 'een gat graven en het zwembad erin zetten'. Er zijn een aantal zaken waarmee u rekening moet houden. Wij hebben ze voor u opgesomd:

Een optimale positie in uw tuin

Het is beslist van belang dat u goed nadenkt over de positie van uw zwembad, want als u zwemt dan doet u dat natuurlijk het liefst in de zon. Kijk gedurende het zwemseizoen waar de zon het meest schijnt. In zowel voorjaar, zomer als najaar. Houd ook rekening met bomen in de nabije omgeving van uw zwembad. Met name naaldbomen kunnen vervuiling of verstoppingen opleveren voor het filter.

De grootte van uw zwembad

Denk ook na over de grootte van uw zwembad in verhouding met het terras en de omgeving. Soms is het beter dat uw zwembad net een paar centimeter groter of kleiner is waardoor u het zwembad perfect kunt laten aansluiten op bijvoorbeeld de terrastegels.

Het grondwerk rondom uw zwembad

Als u eenmaal de positie van uw zwembad heeft bepaald is het belangrijk om te kijken naar het grondwerk. Waarmee u vooral rekening moet houden is de waterstand. Mocht de waterstand hoger zijn dan 170 cm diep, dan is bronnering vereist. Tevens raden wij aan om uw zwembad altijd te laten verankeren en op gestabiliseerd beton te zetten. Dit voorkomt eventuele verzakking van én rondom het zwembad. Wij adviseren om keramische tegels voor het terras te gebruiken. Bij voorkeur gelegd op een gestabiliseerd zandbed met een smalle, waterdichte voeg. Op deze manier komt er geen onkruid door de voegen en met keramische tegels voorkomt u aanslag van algengroen.

Tot slot: de verwarming en energiezuinigheid

Bij de aanschaf van uw zwembad moet u ook nadenken over het verwarmen van het water. Door gebruik te maken van een roldek met solarlamellen voorkomt u dat water minder snel afkoelt. Dat scheelt al snel zo'n 8 graden. Om een energiezuinig zwembad te realiseren kunt u o.a. een toerengestuurde pomp gebruiken. Een dergelijke pomp verbruikt maar 33% van de energie tijdens de normale draaiuren. Ook is het mogelijk om vanaf het dak met SunDisk Solar Systems warmte te generen. Kortom, als u hier al goed over nadenkt bij de aanleg van uw zwembad dan scheelt dit op lange termijn enorm in het onderhoud en de kosten.

Roosen Zwembaden helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Heeft u vragen over het aanleggen van een zwembad en de verschillende mogelijkheden? Wij geven u graag vrijblijvend advies. Neem contact met ons op via info@roosenzwembaden.nl of bel 0162 323 515

Neem contact op... Bekijk alle modellen...